Hoya carnosa

Som godis ser den ut. Eller som en blomma av porslin...
Nu börjar den iallafall slå ut, till kvällen kommer den bedövande doften.


Arg och irrationell

Jag blir arg på mig själv för att jag inte ens vågar prata med honom. För att jag vet att jag kommer börja gråta om han säger nej en gång till.

Jag blir arg på honom för att han inte ser och förstår hur ont det gör i mig, saknaden, längtan. Eller ännu värre, att han ser och förstår men säger nej ändå...

Jag blir arg på barnen för att de stökar ner när jag försöker städa, städa städa. Allt för att han ska få ett argument mindre.

Jag blir arg på mig själv för att jag är så arg. Det kan aldrig lösa någonting. Fast det är bättre än apati och orkeslöshet. Huvudvärken kommer med tårarna.

Och ändå gör jag vad jag kan för att döja det, för jag vill inte att han ska må dåligt...
Irrationellt och dumt, jag vet. Han är ingen tankeläsare men jag vill inte tjata. Jag vill inte störa, vara i vägen.

Sätter på mig min mask och försöker fungera som vanligt, trots saknaden. Längta får jag göra då huset är tyst och mörkt på nätterna.

Pinsamt

Ja, lillebror vill stå i köksfönstret och vinka och klappa på rutan så fort någon åker hemmifrån. Får han inte det så blir det skrik och panik här hemma, så han får hållas.
Men jag tror att det är dags att putsa rutan snart...



Som tur är så syns det inte så tydligt hela tiden, det är bara då solen står lågt och lyser rakt in.
Men lite pinsamt är det allt!

Promenad i vårsolen

Vi tog en liten promenad idag jag och M, vi hade jättemysigt! Först gick vi Arkeologstigen och plockade kottar och tittade på spår från djur, älgbajs och träd som hackspetten hackat i.



Sedan plockade vi lite blommor på vägen hem, vi hittade både tussilago och vitsippor.

Ögongodis

Visst ser det gott ut? Nu väntar jag bara på att de ska slå ut!


Dagens lekpass

Lång dag idag, först var M och badade med dagis. De var två barn och en fröken, och M konstaterade efteråt lite förvånat att E hade en nopp precis som lillebror. De hade haft jättekul och till och med testat bastun, de var väldigt rödkindade då de kom ut ♥
Sedan åkte vi förbi och handlade en snabbis innan vi åkte till backen och åt lunch och åkte lite snowracer. Tanken var att lillebror skulle få åka pulka också men det var han inte ett dugg intresserad av. Han fick åka sjal istället =)

Sedan busade de vidare hemma samtidigt som jag försökte få nåt gjort, dröjde inte lång stund förrän jag fick ge upp den tanken. M försökte gräva ur sandlådan tror jag och L skulle hela tiden ner på den blöta gräsmattan.
Bra med vädertåliga leksaker iallafall, som kan ligga ute året om, då slipper man bekymra sig för om man har glömt något ute.


Tomten

Har ett hörn jag tänkte göra nåt med iår. Höga, rejäla perenner som tål lite blåst och torka. Grannens häck är ful så den vill jag inte se och så står det en stor björk på andra grannens tomt, så det är rätt så torrt i jorden.
Har några växter hemma som jag tänkte sätta dit och se om de trivs, men först är det till att gräva och då är det ju bra om marken har tinat fram först *s*

Tomtgränsen går vid de gröna strecken och de röda är linjer som bildas av buskar och träd, tomten var likssom fyrkantigt planerad redan av förra ägarna och en del växter flyttar man inte på i en handvändning så vi har bara fortsatt på den inslagna vägen.
Det överkryssade är två rosbuskar som ska bort, de ser bara skräpiga ut och skjuter rotskott till förbannelse i gräsmattan. Björken vet jag inte hur vi ska göra med, den står alldeles intill en vinbärsbuske så nån av dem måste bort iallafall.


Rabatten är iallafall tänkt att vara i hörnet längst bort, L-formad med den långa änden längs med häcken. Avslutningen på rabatten får bli en rabarber som jag inte vet var jag ska ha annars.

Växter som eventuellt får bo där i sommar är bland annat (dessa har jag alltså redan hemma):

Rosenflockel
Solrosor
Leanderklocka (ballongblomma)
Åbrodd
Vippvallmo
Trollhassel
Klematis (har några olika)
Brunnäva
Höstrudbeckia
Ett högt gräs jag inte minns nanmet på just nu
Anisisop
Astilbe

Skulle vilja ha ett gullregn också, och så har jag ju jordärtsskockor jag skulle kunna sätta där, de blommar fint på hösten. Några höga allium vore fint på försommaren, och kanske att höstanemonen skulle kunna stå där också.

Får se vad som händer.


Uppdatering

Och plötsligt är det två veckor sedan jag skrev något här! Skyller som vanligt allt på barnen, det är så lätt att somna då man har läst samma bok sju gånger på raken och dessutom måste sjunga Lille katt 15 ggr.

Trädgårdsmässan var... inte som jag minns den. Det var mer inspiration och shopping förra gången, nu var det många montrar som var likadana kändes det som. Lika stort men inte lika stort utbud.
Det var de olika sällskapen som kändes mest givande, med sticklingar, fröer, plant och trevliga människor.

Stora M är tre år nu, fyllde i lördags. Vi har haft kalas i dagarna tre känns det som. Först i lördags med farmor, farfar och storasyster E, och så kom mormor, morfar och moster idag och fick tårta. De kunde inte komma i lördags eftersom mamma och min syster jobbade men det kanske var lika bra det eftersom vi faktiskt inte har så jättestort här hemma.
Tårtan gjorde M själv (med lite hjälp av mamma).



Lillebror var lycklig som få och norpade jordgubbar från tallrikarna.


Kalla handen?

Nops, snarare kalla fingret... Nån som vet varför det blir såhär ibland? Min teori är att det kommer från nacken, kan det stämma tro?


Trädgårdsmässa!

Det slog mig just... det är ju NU på fredag vi åker ner till trädgårdsmässan!
Snart är det vår och det är dags att börja odla =)


En vecka sedan

Och plötsligt så var det en vecka sedan jag skrev nåt här. Jag skyller på påsken med tillhörade middagar, och det faktum att H ibland jobbar kväll. Då är jag ensam med barnen och brukar oftast somna med dem då de ska sova och på så sätt blir det ju inget skrivet. 

Dessutom är det så att då jag väl sitter här en stund framför datorn så försöker jag fixa till designen på min sjalblogg, http://maritres.blogg.se/sjalar/ som jag har parallellt med den här.

Just nu ser den ut såhär:

 

Lite annorlunda mot den här alltså, men jag antar att även denna blogg kommer att få sig en genomgång då bärsjalsbloggen väl känns ok.

Jo, den rosa och den ljust lilagrå (?) nyansen ska bort. Frågan är ju bara vad som ska vara där istället. Bilden vill jag ha så att den är lika lång som den rosa boxen och ev blir det fler än en bild. Teckensnittet funderar jag också över, både i rubriker och brödtext. Och presentationen... what to say, what to say...  jag måste verkligen bli bättre på att sälja in mig!


RSS 2.0