Tvättstuga?




Längre än så här har vi inte kommit än. Ofogad klinker, läskigt golv. Spindlarna kan ni inte se, men de finns där, jag lovar.

Promenera?




Det var lite halt idag då vi var ute och gick. Sandbilen hade nog inte riktigkt kommit fram... såhär såg det ut i går eftermiddag.



Idag såg det likadant ut...



Kanske inte fullt så grönt, men en tydligare bild iallafall *s*

Det blåste inatt

En hel del, typ. När väderstationen blev strömlös så var trenden fortfarande uppåtgående. Byvindar på >28m/s



Utanför sovrummet såg det ut såhär:



Det var mest bara tur att de granar som välte där inte lade sig rakt över stugan. Där på kortsidan ligger sovrummet där vi tillbringade natten, hela familjen. Det blev inte många timmars sömn, kan jag lova.

Baksidan (något utfrätt bild):

Kakan

Någon röd saft hade vi förresten inte hemma, så gelen är gjord av 1,5 dl saftglögg och 0,5 dl outspädd apelsinsaft förutom limen. Som vanligt galet god.


Kaka. God kaka.

Det är väl bäst att jag lägger in receptet här, så att jag slipper leta efter det fler gånger. Varje gång jag är sugen på rödvinbärscheescake måste jag nämligen leta och leta innan jag hittar receptet igen. Och det är aldrig på samma ställe två gånger.
Den här gången testar jag att byta ut hälften av kexen mot pepparkakor. Får se om det blir lyckat.

Botten
200g digestivekex
75g smör
1 tsk kanel

Fyllning
200g philiadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker
finrivet skal av 1 lime

Gele
3 gelantinblad
1 1/2 dl koncentrerad rödvinbärs- eller blandsaft
1/2 dl vatten
5 msk strösocker
2 msk pressad lime
2 dl röda vinbär

Sätt ugnen på 175 grader.
Smula kexen, smält smöret och blanda ihop med kanelen. Tryck ut i en form (24 cm) med löstagbar kant.
Blanda ihop fyllningen och häll (alternativt klicka ner och bred ut försiktigt) ner i formen. Grädda långt ner i ugnen ca 30 min, tills den har "stannat". Låt svalna och ställ in i kylen.

Lägg gelantinbladen i kallt vatten 5 min. Blanda saft, vatten och socker i en kastrull. Ta upp och lägg de blötlagna gelatinbladen i kastrullen. Värm på svag värme tills det smält. Sila ner pressad lime och låt svalna i rumstemperatur tills konsistensen är lik ovispad äggvita.
Blanda i vinbären och skeda över kakan. Ställ i kylen in nån timme tills geléet stelnat.

Just nu står den i ugnen, jag får väl återkomma om den fastnar på bild innan den är uppäten.

Typ giftfritt nagellack

Toppen! Superbra! Både för människor och miljö. Dock undrar jag om det är så att det är min världsbild som är snäv, eftersom jag ser sockersöta flockor i rosa kjolar och änglasött hår framför mig då jag läser namn som Girls Rule, Fairy Fabulous, Sea-quin och Forever Fancy...
Dock är det ju bra att de finns i "flera härliga färger", dvs rosa, ljusrosa, ännu ljusare rosa, lila, ljusare lila, rött och ljusblått. Bra bariation där. Flera härliga färger att välja mellan. Men vad hände med resten av färgcirkeln? 

Jag tycker att det är jättebra att det finns ett nagellack utan formaldehyd, toluen, ftalater, bisfenol A, etylacetat och aceton, jag tycker verkligen det! Den dag mina barn vill ha nagellack så kommer jag förmodligen att leta efter just ett sånt, men då hoppas jag att jag hittar ett med lite större variation på färgerna...  

RSS 2.0