Fjärilarna igen

Tänkte bara visa andra sidan av Natis Butterflies:



Förra gången var den ju turkos med bruna fjärilar, den här gången brun med turkosa =)
Just nu ligger den i tvätten, igår fick den vara ute och gosa med en sovande M. Det här kommer att bli en bra sommarsjal!

Neobulle Simon

Mmm, ibland blir man så kär i en sjal så att man måste beställa den från Frankrike!
Det var M som valde den här idag, då vi skulle gå ut en sväng. Den är egentligen lite för bred för min smak men det är lätt att ha överseende med =)



Visst passar vi in i landskapet?

Körsbärsgås

Den här sjalen, en Calin bleu gauze (kallas rätt och slätt för Gås) är i en färg som heter Körsbär.
Det har jag alltid kännt att det är fel namn på den, den är inte körsbärsröd. Nu har jag hittat rätt färg!


Docksjal

Nälla mamma lämp mig med dockan?



Hon behöver snart en längre ryggsäckssjal, gåsen är fortfarande rätt lång för henne och hoppen har jag lagt beslag på. Det här är en rebozo, som verkligen är lysande i färgerna!

Aqua

Är man sugen på en turkos/blå sjal så är man. Velade ett tag mellan olika sjalar, och av de jag valde mellan så är det än så länge bara Leo Turkis och den azurfärgade gåsen som inte har bott här.
Hade en turkos Easy care hemma en dag eller två, men den var för grön. Har haft en Indio Smaragd men den var för tjock. Wellen Aqua fick också flytta efter ett tag, men...

Min Aqua köpte jag från tyska Ebay, ganska dyrt. Fick efter lång väntan hem den och såg på en gång världens största reva! Dessutom var det många öglor dragna i den och den var smutsig. Ridå.
I min besvikelse orkade jag inte se den på ett tag, så den fick ligga i några veckor innan jag gjorde nåt med den. Satt sedan många kvällar och pillade in trådar och pysslade med den. Förbehandlade okända fläckar och tvättade den. Drog in mer dragna öglor, de jag hade missat innan första tvätten. Tvättade igen. Strök några gånger så att den skulle bli mjuk efter tvättarna, och plötsligt var den en hel fin sjal igen!
Nu syns det bara svagt i ena änden på sjalen vad den har råkat ut för, stackarn.

När den var fin igen och redo att börja användas sålde jag den. Jag är i dagsläget inte säker på varför, för jag köpte tillbaks den några månader senare och jag kommer att tänka mig för ordentligt innan jag säljer den en andra gång!



Lång historia. Men man funderar ju på hur man är funtad då man säljer en sådan sjal som "i nyskick". Tog inga bilder på den då jag fick hem den tyvärr.

En gammal bild på värsta skadan hittade jag i datorn, nu syns det till och med ännu mindre. Trådarna kryper likssom in i tyget igen då man tvättar, därav den dubbla tvätten då jag höll på med lagningen.


Färggrann

Ibland händer det att man inte riktigt hinner med att fundera på vad det är för sjal som ligger under vagnen då man går iväg till dagis för att hämta M.
Jag kan ju iallafall lite kort säga att vi inte direkt var diskret klädda *s*



M har sprungit (hoppat?) i leran på dagisgården, därav de fina prickarna på mössan. Hon var helt slut efter dagen och somnade på min rygg efter ett par hundra meter bara, sov sött vidare sedan vi kommit hem och jag lagt henne i soffan. Lilla sötsnöret!


Fjärilar

Kommer detta att bli vår sommarsjal i år tro? Natibaby Butterflies med lin.


 


Det känns som om den kommer att bli tunn och mjuk med lite användning, nu har jag inte ens tvättat den än. En tvättning och strykning brukar göra väldigt mycket. Men först ska jag fästa en tråd som sitter lite suspekt.
Fin är den iallafall, tycker både M och jag =)

Didymos har också gjort en brun/turkos sjal med fjärilar, men den var i 100% bomull och föll mig inte i smaken alls, trots den färgkombon.

Lillebror i ringsjal igen...

Den här ringisen bytte jag till mig mot en annan ringsjal, som man fick som premie då man prenumererade  på en föräldratidning. Var aldrig så för tjust i den så jag bytte till mig den här istället, jag tror att den är köpt från Tradera av någon som syr upp ringsjalar och säljer.
Den är riktigt tunn och smidig och har en praktiskt lien ficka på svansen där det får plats en blöja och lite småplock.
Här sitter ringarna egentligen lite längre ner än vad jag vill ha dem, men jag skulle inte bära så länge så jag var inte så noga då jag satte i honom.


På fickan har den lite bling också *s* och nej, det är INTE jag som har blingat ;-)


Att sälja en sjal

Japp, det går inte så bra att bara köpa (ev ibland byta) sjalar, efter ett tag så får man börja sälja sjalar också. Annars får man ett rätt ohanterligt antal efter ett tag... Den sista jag sålt har faktiskt inte flyttat härifrån än, den kommer att haman på lådan imorgon.

Det här är en Easy Care, i färgen Eld. Hur mjuk som hellst och verkligen klar i färgerna. Dessvärre för den här fina sjalen så använder jag hellst andra sjalar, företrädesvis olika Didysar.



Efter att den här EC:n har flyttat så har jag två kvar, en Öken och en Hav. Utöver det så har jag haft en Purpursky (två gånger, i två olika längder), en Skog, Regnbåge, Lava, en turkos som jag inte vet om det heter nåt speciellt, och en som heter Regnskog, som vad jag vet bara finns i ett exemplar. Jag tror att jag har bilder på de flesta av dem, så det kanske kommer inlägg om dem så småningom även fast jag inte har dem kvar.

Att sälja en sjal görs med blandade känslor. Det är ju sin lilla guldklimp som man har burut i det tygstycket! Och man har ju en gång köpt just den sjalen av någon anledning, ofta för att den är fin, eller skön, eller för att man är nyfiken på tyget/materialet/känslan.
Köper man begagnat så får man ofta tillbaks det man betalade för den, de sjunker inte så mycket i värde. Annars får man räkna med ca 75% av nypriset ungefär. Det kan skifta lite även beroende på hur vanlig sjalen/färgen är. En del sjalar görs bara i en begränsad upplaga och andra sjalar tillverkas inte längre, då kan de betinga ett högre begagnatpris än vad de en gång såldes för som nya.