Rebozo ringsjal

Det var med en rebozo som jag först kom på tricket att bära i ringsjal, innan hade jag aldrig fått till det. Efter det så har det blivit några sånna också. De flesta är sydda i samma tyg som de vanliga mexikanske rebozona, men den här är nästan lika tjock som Rebozo Robusten. Skön är den att bära i, och jag har sytt den själv. Regnbåge... någonting heter färgen, tror att jag har det uppskrivet någonstans.

L är väldigt intresserad av att bita på saker idag, han har en tand på gång!



Den ligger bra över axeln och jag tycker att det är behändigt med de små ringarna man kan använda då tyget är tunnt. Tjockare tyg, eller bredare, gör att man måste ha större ringar.
Ringrebozo är jättebra tycker jag, de är såpass tunna att de nästan inte tar någon plats så man kan alltid ha en med sig. Billiga är de också.


Ella roo La rae

En liten tröttis hämtar en tutte och en sjal och ber om att få sitta på ryggen medan jag lagar mat. Vad säger man om det? Iallafall jag kan inte säga nej till en sådan önskan!
Den här gången hade hon hittat igen Ella roo La rae, den första vävda sjalen jag köpte. Lilla goshjärtat!



Det tog inte lång stund så hade hon somnat. Typ tio sekunder eller så skulle jag tro *s*



Och förutom att jag har världens gosigaste och finaste ungar (helt opartisk... *s*) så har jag ju några av de finaste sjalarna också. Tycker ju jag förståss!

Ella roon är en tunn sjal, den är vävd i tuskaft, har fransar och är jätteskön på sommaren. Jag har även en Ella roo Aloe, den är ljust beige med en anstrykning mot grönt. Har haft en Elsa också, brunrandig och nougatig, men den sålde jag till en kompis som blev kär =)

Sjalgunga

Sjalar behöver man inte bara bära med, det finns andra bra saker man kan göra med dem också. En av dotterns favoriter är sjalgungan. Helt enkelt en sjal som är upphängd så att man kan gunga i den.
Första gångerna hon fick gunga i sjalgunga ville hon aldrig sluta. Hon blev riktigt arg då jag tyckte att det var nog. Nu har hon börjat lära sig att gunga själv, om sjalen är upphängd i rätt höjd.

Just det här är en Dolcino i färgen Kreta. Var noga med knuten så den inte riskerar att gå upp.


Här syns det hur hon sitter med benen. Se till så att tyget är ordentligt utspritt så blir det stadigt och bra.

Didymos Olaf

Lille gosebo somnade på ryggen då vi gick hem från Kvissle igår. Snarkade gjorde han också *s*  
Knöt upp honom utanför kassorna på ICA och han slocknade nästan omgående M fick åka vagn hem, hon hoppade i och ur hela tiden. I vanliga fall går hon lätt hela vägen men nu hade vi sittvagnen och den har fortfarande lite av nyhetens behag över sig.

Sjalen vi hade med oss hade M valt, hon sprang upp i garderoben och hämtade den här då jag sade att vi skulle ha en sjal med. Den har härliga jordiga färger och är precis lagom lång =)

Olaf var en av tre sjalar i ungefär samma färgskala som jag velade mellan ett tag. Didys Martin och Aare var de två andra. Problemet är ju att jag har lite svårt att bestämma mig ibland så jag måste erkänna att jag faktisk har ägt alla tre... Martin var en storlek för kort och Aaren jag köpte var för ny, så den var inte särskilt gosig. De bor hos andra sjalare nu, men de var jättefina båda två! Olaf är också rätt ny fast han är köpt begagnad, och han är en av de tunnaste randiga Didysar jag har kännt på. Me like.



Didymos Nino

petrol

Didymos är mitt favvomärke på sjalar. Tunna, smidiga och snygga. Det här är en Nino (aka snoppsjalen) Petrol och en av mina favoriter. Ninon är jaquardvävd och tunnare än Didymos randiga sjalar, den blir snabbt mjuk och känns inte särskilt ömtålig. Just den här är en storlek 7 (5,2m), vilket egentligen är lite för långt för att bära lillebror i med den här knytningen. Det blir så mycket tyg över som hänger, nästan ända ner till marken.
Till storasyster i full vintermundering är den däremot kanon, då behöver jag den här längden för att få till ett skönt knyt men nu var det den här som råkade ligga under vagnen så då fick jag ta den. 
M var så trött då jag hämtade henne på dagis så jag slängde upp lillebo på ryggen och M fick åka vagn. Hon slocknade som ett litet ljus och sover än, en och en halv timme senare.

Rebozo Robust

Fiiin!

Jag har haft några rebozo också, Robusten är den enda jag har kvar. Den är tjockare och stadigare än den vanliga tunna rebozon, men med samma härliga färger. Den har svart varptråd.

närbild

Flest rebozo har jag haft som ringsjal, kanske närmare tio olika. Långsjalar har jag bara haft två, förutom den här då. Turkos multirand (har fortfarande en sån ringsjal) och en Lime, superfin men eftersom jag hade fått tag på en Didymos Simon så fick Limen flytta, det är i stort sett samma färger i dem och Didy är överlägsna att bära i tycker jag.

Hoppe

En supertunn Hoppediz Panama

Japp, det här är den enda hoppen jag har kvar. Har haft några stycken men jag kommer ju aldrig överens med dem så de har alla fått flytta förr eller senare. Den supertunna hoppen är tunn och mjuk, men eftersom det är bredden jag inte är så förtjust i så kommer nog den här också att få flytta snart, trots att den är så fin! Tråkigt men sant.

Andra Hoppediz jag har haft, dessa är orginal och inte den supertunna modellen som Panaman är i:

Osaka
Tunis
Kairo
Lille
Havanna
Dublin
Oslo

Japp, jag vill ju så gärna gilla dem, men det funkar inte. Kanske om de gör en smalare variant *s*